Laminált ajtók

Valódi CPL ajtók

Az általunk forgalmazott beltéri ajtók saját gyártású felületekkel készülnek.

Legújabb fejlesztésünknek köszönhetően, a nagy keménységű HDF lemezekre kerülő CPL fólia már nem csak az ajtó két oldalát és a tok középső részét borítja, hanem a termék teljes felületét, így az egész ajtó olyan hatást ad mintha az egész tömör fából készült volna.

Ennek köszönhetően egységesen hő-, karc- és vegyszerálló, továbbá az éleken és tokborításokon nincs halvány színeltérés sem.

Az ajtólap bélése lehet papírrács, UDF, üreges, vagy tömör faforgács igény szerinti kivitelben.

A megszokottnál sokkal bővebb, gyakran frissülő színpalettánkon a famintázatok és a legfrissebb trendek szerinti design felületek egyaránt megtalálhatóak, hiszen filozófiánk, hogy minden egyedi igényt kielégítsünk.

Éves szinten követjük a külföldi és hazai igények által alakított színkínálatot és igényeket, továbbá diktáljuk a minőségi ajtók készítésének egyre magasabb színvonalát.

Az egyedi gyártású beltéri ajtók egyszínű laminátumai már többféle háromdimenziós felülettel is elérhetőek, tapintásukban is teljesen új, ami egyedülállóan kiszélesíti a design lehetőségeket, életet visz az ajtókba.

Kategória:

1. CPL Tele ajtó

 

Az ajtólap mintázata lehet függőleges (V – vertikális), vagy vízszintes (H – horizontális) szálirányú.
A mintázat befolyásolja a tereket, hogy hosszítani szeretnénk egy alacsony belmagasságú épületet, vagy tágítani egy szűk belső teret.

AblakPalota_Beltéri CPL tele ajtó

AblakPalota_Beltéri CPL tele ajtó

Az ajtótokok és a lap színe lehet azonos, vagy eltérő, sőt az ajtó éle is kaphat eltérő színű élzárást, ami érdekes, friss belsőépítészeti design ötlet, kiemeli a színeket.

 

 

2. CPL Intarziás ajtó

 

Az általunk forgalmazott CPL intarziás beltéri ajtók valódi, kézimunkával készülő, egyedi gyártású beltéri ajtók.

Az intarziás ajtó mintázata a laminált lemezek feldarabolásával, majd a darabok síkban való összeillesztésével készül így áll össze négyszögenként.

Az ajtólap méretének változásával az egyenlő részre osztott elemek méretei dinamikusan nőnek-csökkennek, a vékony intarziás elemek (csíkok) fix méretűek.

Beltéri ajtó CPL intarziás ajtó

Beltéri ajtó CPL intarziás ajtó

Az ajtólap két oldala lehet egyforma, vagy eltérő mintázatú.

 

3. CPL Többszínű intarziás ajtó

 

Az intarziás típus azon változata, aminek felületén kettő vagy háromszínű laminátum – kombinációt alkamazunk, így kiemelve egyik másik színt, ami domináns és visszatérő lehet a lakásba beépített bútorok színével.

AblakPalota_Beltéri CPL többszínű intarziás ajtó

AblakPalota_Beltéri CPL többszínű intarziás ajtó

Ezzel összharmóniát, egy igazi egységet tudunk teremteni és átmenetet is két szín használatához.

Az intarziák között 5 cm minimum távolságot kell hagyni és egymást nem keresztezhetik.

Az általunk forgalmazott ajtók egyszínű laminátumaiból, a piacon egyedülállóan,
többféle 3D struktúrájú felület érhető el, még tovább tágítva a design lehetőségeket!

1.   3D kőris
2.   3D vászon
3.   3D vinyl

 

4. CPL Fémintarziás ajtó

 

Beltéri ajtóink fémintarziás változatában az ajtó felülületével egy síkban helyezkedik el a beépített fémcsík, amely valójában az ajtó szerkezeti eleme, mert több cm mélyre helyezik az ajtólapba.

Ahol a fémcsík végig fut, ott megerősített elemekkel látják el az ajtólapot.
Ezért ennek az ajtónak az esetében egy megerősített szerkezetről beszélünk, amely mechanikailag ellenálló,  masszív anyagú.

Az egyedi beltéri ajtókat gyártó cég izgalmas újítása, hogy a fémcsík már 1 és 10 cm között szabadon változtatható.

Beltéri CPL fémintarziás ajtó

Beltéri CPL fémintarziás ajtó

Továbbá a fémcsík helyett akár másik CPL vagy szinte bármilyen HPL (a legkeményebb) felülettel is dolgozhatunk.

A fémintarzia készülhet nem teljesen végig futó és élre kifutó változatban is, ezért sokféle módon használható, dekoratív, ugyanakkor kedvező árú díszítőelem.

 

5. CPL Többszínű Fémintarziás ajtó

 

A két- három féle laminátum kombinációjából egyedi, mozgalmas felületeket alkothatunk a térben elhelyezni kívánt bútorokkal összhangba hozva, amit a valódi fémbevonatú intarzia csíkokkal – jelentős többletköltség nélkül – még kifinomultabbá, kontrasztosabbá és patinásabbá tehetünk.

AblakPalota_CPL_Többszínű_Fémintarziás_Beltéri_Ajtó

AblakPalota_CPL_Többszínű_Fémintarziás_Beltéri_Ajtó

Egyes ajtófelületekből készült tokok, egyedülálló újításként, akár négyféle szálirányú tokvariánssal is készülhetnek és rendelhetők fémhatású borítással is.

 

6. CPL Mintaintarziás ajtó

 

A CPL mintaintarziás ajtó friss, innovatív technológiával készülő ajtótípus, mely új távlatokat nyit a design területén.

A termék teljesen egyedi kivitelű, igazi modernkorú műalkotásként járulhat hozzá a helyiség arculatához, amellyel kifejezhetjük és hangsúlyozhatjuk stílusunkat, érzelmi világunk.

Beltéri CPL mintaintarziás ajtó

Beltéri CPL mintaintarziás ajtó

Speciális, sarkos vágási technikákkal lehetővé válik a laminált CPL lemezből bármilyen grafikai programmal megrajzolt intarzia képzése, legyen az felirat, ábra vagy kompozíció.

A képzelet szárnyalásának a költségek sem szabnak határt, mert ez a kifinomult technológia elérhető áron áll rendelkezésre.

 

7. CPL Vázkeretes ajtó

 

A nagy, egybefüggő általában üveg felületű betéteket vázkeret fogja körbe, így az egy vagy több betétes üvegajtó is stabil, biztonságos ajtólap felületű.

A több üvegbetétes ajtólap lehet függőleges és vízszintes oldalú négyszög is, melyek száliránya tetszés szerint változhat, mivel a betéteket elválasztó csapok külön egységek, ezért összevariálható üveg és 8 mm vastag CPL lemez berakásokkal is, amelyet az üvegszorító léc tesz teljesen stabillá.

Beltéri CPL vázkeretes ajtó

Beltéri CPL vázkeretes ajtó

Díszítőelemként az üvegre vagy CPL betétre rátétlécek, „álosztók” is kerülhetnek, így még egyedibbé tehetjük az ajtólapunk.

A laminált vázkeretes ajtó típussal a hagyományos, klasszikus formák és modern felületek tetszetős keverékét alkothatjuk meg.

 

8. CPL Kisüveges ajtó

 

A síkfelületű, teli ajtólapon, amely már kész állapotban van, utólag a megrendelés alapján kialakítandó különböző formájú kivágások készülnek, így alakul ki a kisüveges CPL ajtó.

Alakjuk lehet négyzet, téglalap, kör, ellipszis, rombusz vagy paralelogramma attól függően, hogy melyiket szeretnénk az otthonunkban, munkahelyünkön vagy az iskolánkban rendszeresen viszont látni és az ajtó adott közege milyen alakot enged meg, mi illik oda.

AblakPalota_CPL_Kisüveges_Beltéri_Ajtó

AblakPalota_CPL_Kisüveges_Beltéri_Ajtó

A különböző elképzelések alapján, hogy éppen mire szeretnénk rálátni pl. üvegen keresztül a kivágás addig növelhető, míg a megmaradó lap merevsége biztosított.

A kivágásba rakhatunk üveget, ha szeretnénk, hogy a fény átvilágítson az ajtón vagy két összeforgatott laminátumból készült sík betétet, ha fontosabb az ajtó mögötti intimitás megtartása.

Az ajtólapban kialakított vágások szegése üvegbeszorító léccel történik, az egyenesek az ajtó színével megegyező fóliázott borítással készülnek, az íves vonalúak egyszínű festett kezelésű felületűek.

Az üvegkialakítással készülő ajtók a lakás valódi díszeivé válhatnak továbbá színes üvegekkel emelhetjük a hangulatát, kisugárzását.

Több – kevesebb fényt engednek át, egyszerre összekötik és elválasztják a tereket.

Különösen fontos a helyiségek ellátó és szellőző funkcióját (fürdőszoba, hálószoba – intimebb rész pl.) szem előtt tartva kiválasztani a kialakítandó üveg felületek méretét és mintázatát.

Egy konyhai ajtó hasznos lehet, ha az ételek készítésével keletkező illatokat szeretnénk elszeparálni egy másik szobától, de nem mindegy, hogy azon az ajtón az üvegen keresztül kilátunk e és jön e fény ott be.

 

9. CPL edzett üveges ajtó

 

A CPL edzett üveges ajtó esetében egy 8 mm-es edzett üveget rakunk be, tetszőleges szélességben és darabszámban így egy fríz rész, azaz ajtólap díszítő rész alakul ki két hosszanti irányba beillesztett földig futó üvegrész között.

Az üveg és ajtólap párosítása lehetővé teszi az üvegfelület egészen a lap széléig történő kifuttatását alul-felül.

Az ajtólapba épített üveg kialakítása lehet egy darab nagy felületű, de rendelhető több, keskeny üveg felhasználásával is, így az ajtólapok között lévő üvegek, mint vékony oszlopok jelennek meg.

Az ajtólap oszlop frízek mintázatának, rajzolatának száliránya lehet vízszintes, illetve függőleges.

Beltéri CPL edzett üveges ajtó

Beltéri CPL edzett üveges ajtó

Az ajtólap készülhet teli edzett üveglapból is, ilyenkor majdnem teljes ajtó szélességben nehezen törhető üveglap kerül beépítésre az ajtó lapba, amelyhez speciális rozsdamentes vasalatot kap az ajtólap.

Az ajtótok laminált felületű, mely az ajtó lap mintájával megegyező kivitelben készül.

Az üveg lehet víztiszta, parszol (anyagában színezett üveg), festett vagy homogén savmart, továbbá bármilyen mintázatúra egy vagy két rétegben homokfújt, ezeknek az üveg variáns kiviteli módoknak csak a képzeletünk szabhat határt.

 

10. CPL Síküveges ajtó

 

A CPL síküveges ajtó a legkorszerűbb fejlesztés, exkluzív termék.

A CPL síküveges ajtók az üveg részeknél kialakított nyílásoknál szegőléc nélkül kerülnek lezárásra az ajtólap felületébe, így az ajtólap teljesen sík marad.

Az üveg, törés vagy térátrendezés esetén, szoba felhasználási igény változáskor – laminátummal, azaz ajtólappal is helyettesíthető.

AblakPalota_Beltéri CPL síküveges ajtó

AblakPalota_Beltéri CPL síküveges ajtó

Extra dizájn lehetőségeket rejtő, innovatív és modern ajtótípus a korlátlanul variálható üvegmező elhelyezésekkel.

Készülhet tejfehér – savmart, torzításmentes – float, vagy vékony fémbevonatú megerősített – parsol üveggel.

 

11. CPL Rátétléces ajtó

 

A teli alakos, síkfelületű ajtólapokra rátétlécekből különféle minták készülhetnek, amelyek színek segítségével is variálhatók.

Ez új távlatokat nyit a modern ajtók formavilágában, hiszen az absztrakt művészet irányába mutató alakzatokat tudunk előállítani a rátétlécekből.

A rátét lehet ajtólap szélig kifutó léc, illetve keret, vagy festett rátétidom, például félgömb vagy gúla.

AblakPalota_Beltéri CPL rátétléces ajtó

AblakPalota_Beltéri CPL rátétléces ajtó

Az ajtó rátétléc lehet az ajtóéval egyező színű vagy attól eltérő színvilágú is.

Fontos, hogy a rátét lécek ne befolyásolják az ajtó funkcionalitását, tehát az ajtó ütközése záráskor biztosított legyen, illetve a bezárhatóságot biztosítani tudja.

A rátétléces technológia költséghatékony és egyszerű, ámde látványos módja, hogy az ajtók sík felülete mélységi dimenziót kapjon és ezzel egy különleges kialakítású ajtólapot tudhatunk magunkénak.