Ajtók

Az ajtók új világokat nyitnak meg életünkben

Egy bejárati ajtó sokat elárulhat az ott lakók életéről, ezért fontos például, hogy milyen kiviteli tulajdonságokkal rendelkezik.

Fontos, hogy minőségi, nívós, energiatakarékos műanyag, fehér vagy színes alapanyagú, üvegezett vagy nem üveges, illetve mennyire illik bele a ház arculatába.

Van e átszűrődő fény, ha felülvilágító, oldalvilágítót használ, akkor viszont nagyobb tér van a bejáratban, nagyobb családról beszélünk, hogy elférjenek megérkezésükkor az előszobában.

Döntő tényező lehet a biztonság, amelyet a zárszerkezet és a vasalatok tükröznek.

Ugyanakkor elengedhetetlen, hogy egy kültéri bejárati ajtó hőszigetelt, a küszöb hőhíd mentes kialakítású termékként legyen beépítve.

A bejárati ajtónk Önmagunk tükre.

A beltéri ajtó az első bútordarabunk

Beltéri ajtóink szinte az első bútordarabok lakásunkban, amelyet nem cserélgetünk rendszeresen, ezért érdemes magasabb színvonalú kivitelben rendelni.

Színvonalát befolyásolja alapanyaga, kiviteli módja, amelyet akár helységenként változtathatunk üveggel, rátéttel, mintaintarziával, más színnel, fémintarziával.

Az egyik helységből a másik helységbe lépve lehet, teljesen más tevékenység vár ránk, mint ahol vagyunk, ezért harmóniában tartva beltéri ajtóink színvilágát változtathatjuk funkcionalitásuknak megfelelő kiegészítőkkel, mert egy fürdőszobai ajtónak a párát is bírnia kell, illetve szellőző részeket javasolt hagyni.

Átgondolandó, hogy nyíló, toló vagy lengő ajtókat építtetünk e be, illetve nyíló ajtók esetében használunk e felülvilágító vagy oldalvilágító részeket.

Alapvetően megtervezendő, hogy milyen nyitási irányú ajtókat szeretnénk, mit fog kitakarni, mekkora helyet vesz el használat közben ki és becsukásnál.

Továbbá milyen részt használhatunk akár beépíthető tárolónak és mekkora részt tudunk majd használni közlekedőnek.