Beltéri ajtók

Az utóbbi évtizedekben felgyorsult technikai fejlődés nyomán a beltéri ajtók utólag is beépíthetővé váltak.

Nem az építkezés során kerülnek tehát a helyükre, hanem azt követően; tulajdonképpen a lakásba kerülő első bútordarabok.

A beltéri ajtók abból a szempontból is a bútorzat részévé váltak, hogy a meglévő bútorokhoz igazodva, helységenként stílusában megegyező, de mégis más kiegészítő elemmel variálhatók.
Üveggel, rátéttel, mintaintarziával, más színnel, fémintarziával, akár helységenként változtatható kivitelben könnyedén, komolyabb beavatkozás, felfordulás és kosz nélkül cserélhetők.

Eljött végre az idő, hogy a beltéri ajtók belsőépítészeti elemként színében, anyagában és stílusában harmonizáljuk környezetével!

Az “egyedi ajtó” kifejezés jelöli a szabványostól eltérő falnyílások méreteihez igazodó nyílászárót.

Ennek gyártásakor mi, “méret utáni szabóságként”, alkalmazkodunk a már adott körülményekhez.

A letisztult, tégláig bontott ajtónyílásba rengeteg típusvariáns alakítható ki, akár a nyitási mód tekintetében, akár az ajtószárny vagy a kiegészítőkkel párosított kivitelről beszélünk.

Nyíló beltéri ajtók esetében kialakítható egyszárnyú, kétszárnyú és alakos ajtó is.

Beltéri lengőajtók kivitelezhetők egyszárnyú és kétszárnyú ként is.

Beltéri tolóajtóknál gondolkodhatunk fal elött futó egyszárnyú vagy kétszárnyú, falban futó egyszárnyú vagy kétszárnyú és tokon belül tolódó gyártásban.

Beltéri nyíló ajtók tervezésénél számolhatunk kiegészítő szerkezetekkel, amely lehet sorolt felülvilágító, tokosztós felülvilágító, osztott blendés és oldalvilágítós.

Az egyszárnyú harmonika ajtó, a fix ablak és tapétaajtó egyéb kialakítási alternatívának számít a kivitelezési módok között.

Beltéri ajtóknál az ajtólap és tok illesztési módok lehetnek falcos ajtó, stumpfos ajtó és tokbanyíló ajtó formájúak.

A beltéri ajtók tok típusai tervezhetők átfogó 8 cm-es borítással, átfogó 6 cm-es borítással és blokktok gyártással.

Az ajtólapok élkialakítása lehet sarkos és karnis.

A beltéri ajtók tokborítás illesztési típusok lehetnek gérbe vágott, kifutó illesztésű és fix blendés borítás.

Beltéri ajtók tokborítási változatai tekintetében alkalmazhatunk sarkos borítást, amely lehet gérbe vágott, kifutó illesztésű vagy magasított felső borítás.

További tokborítási eshetőség a normál borítás, amely gérbe vágott kiviteli típusban valósítható meg.

Fontos az ajtók nyitási irányának mindenkori meghatározása, amely lehet balos és jobbos, illetve karusszeles (pl. vészkijárati) ajtó.

Balos ajtóról akkor beszélünk, amikor a zsanérok bal oldalon helyezkednek el és a kilinccsel jobb oldalon nyitjuk magunk felé az ajtót.

Jobbos ajtó ennek tükörképeként felépített, a zsanérok jobb oldalon találhatók és a kilinccsel bal oldalon nyitjuk magunk felé az ajtót.

A végeredmény pedig nemhogy semmilyen esztétikai, vagy technikai kompromisszummal nem jár, hanem az így készült ajtók a lakás, iroda, vagy egyéb beltér díszeivé válnak.

Mivel a gyártás a megrendelést követően indul, tehát nem meglévő készletből áruljuk a beltéri ajtókat, így a termék variálhatósága megrendelésig szinte korlátlan.

Mind a(z) 3 találat megjelenítve